Şirket kuruluş işlemlerini, yabancı sermayeli şirket kuruluşlarını ve yabancı şirketlerin Türkiye’de şube açılış işlemlerini müşterimiz adına gerçekleştiriyoruz. Ticaret Sicili Tescil işlemleri, Vergi Levhası ve Sosyal Güvenlik Kurumu İşyeri tescilini gerçekleştirip, ticari faaliyete hazır hale getiriyoruz.
Şirket Kuruluşunda İlk Adımı Doğru Atın
Hangi şirket türünün tercih edilmesinin müşterimiz açısından daha uygun olacağını kendileri ile birlikte değerlendirip, kendi kararları doğrultusunda kuruluş işlemlerini gerçekleştiriyoruz.
Ayrıca dileyen müşterilerimize şirket kurmak yerine, şahıs işletmesi açılışı hizmeti de sunuyoruz.
Şahıs işletmesi veya tek kişilik işletme: Bir kişiye ait bir girişimdir. Dolayısıyla küçük bir işletme için uygundur. Kuruluşu ve kapanışı en kolaydır. En büyük avantajı en az maliyet ve prosedürle kurulması, dezavantajı ise sahibinin işletme tarafından üstlenilen tüm borçlar ve yükümlülükler için sınırsız sorumluluğa sahip olmasıdır.
Türk Ticaret Kanunu’ na göre Ticaret Şirketleri; Kollektif, Komandit, Anonim, Limited ve Kooperatif Şirket olmak üzere beş farklı türde kurulabilir.
Kollektif Şirket: Ticari bir işletmeyi bir ticaret unvanı altında işletmek amacıyla, gerçek kişiler arasında kurulan ve ortaklarından hiçbirinin sorumluluğu şirket alacaklılarına karşı sınırlanmamış olan şirkettir.
Komandit Şirket: Ticari bir işletmeyi bir ticaret unvanı altında işletmek amacıyla kurulan, şirket alacaklılarına karşı ortaklardan bir veya birkaçının sorumluluğu sınırlandırılmamış ve diğer ortak veya ortakların sorumluluğu belirli bir sermaye ile sınırlandırılmış olan şirket komandit şirkettir.
Sorumluluğu sınırlı olmayan ortaklara komandite, sorumluluğu sınırlı olanlara komanditer denir.
Komandite ortakların gerçek kişi olmaları gerekir. Tüzel kişiler ancak komanditer ortak olabilirler.
Limited Şirket: Bir veya daha çok gerçek veya tüzel kişi tarafından bir ticaret unvanı altında kurulur; esas sermayesi belirli olup, bu sermaye esas sermaye paylarının toplamından oluşur.
Ortaklar, şirket borçlarından sorumlu olmayıp, sadece taahhüt ettikleri esas sermaye paylarını ödemekle ve şirket sözleşmesinde öngörülen ek ödeme ve yan edim yükümlülüklerini yerine getirmekle yükümlüdürler. Limited şirket, kanunen yasak olmayan her türlü ekonomik amaç ve konu için kurulabilir.
Anonim Şirket: Sermayesi belirli ve paylara bölünmüş olan, borçlarından dolayı yalnız malvarlığıyla sorumlu bulunan şirkettir. En az bir ortakla kurulur ve ortak sayısı beş yüzü aştığında halka açılmış sayılır.
Pay sahipleri, sadece taahhüt etmiş oldukları sermaye payları ile ve şirkete karşı sorumludur.
Anonim şirketler, kanunen yasaklanmamış her türlü ekonomik amaç ve konular için kurulabilir.
Kooperatif Şirket: Kooperatif işletme sahipliği biçimi, bireylerin, şirketlerin, belediyelerin ve diğer derneklerin tüzel kişilik olarak ticari faaliyetlerde bulunmalarına olanak tanır.